Ne poți contacta la numărul: (0741) 157 515

Ulei motor de la Bela Auto - toata gama de lubrifiani de care ai nevoie

Iti oferim o gama diversificata de uleiuri de calitate, pentru a-ti trata masina ca pe un alt membru al familiei – cu cele mai bune si adecvate produse de ingrijire.

Indiferent de modul in care alegem s-o utilizam, fie in interes de serviciu sau cu scop personal, o masina aduce cu sine numeroase beneficii. Achizitionarea unei masini vine insa cu o serie de aspecte de care trebuie sa tii cont pentru a te putea bucura in conditii optime de confortul si utilitatea cat mai mult timp posibil.

In plus, detinatorii acestora trebuie sa tina cont de intretinerea ei si sa-si calculeze bugetul pentru efectuarea reviziilor si schimburilor periodice de consumabile – cauciucuri, lubrifianti, ulei motor si alte accesorii utile.

Cat de importanta este calitatea unui ulei motor?

Priveste uleiul pe care il achizitionezi pentru masina ta drept tratamentul de care are nevoie pentru a functiona corespunzator. Nu ai vrea ca acesta sa fie de calitate indoielnica, nu-i asa?

Realizat special pentru a unge partile unui motor in timpul miscarii, acest ulei motor faciliteaza procesul de frecare dintre partile metalice componente motorului. Pe langa aceasta functie, uleiul pentru motor curata si previne rugina la nivelul componentelor motorului. Iar investitia initiala in masina pe care o detii trebuie sa te convinga sa cumperi doar uleiuri de calitate, care garanteaza indeplinirea rolului pentru care sunt create, toate acestea fara a dauna sau afecta in vreun fel componenta motorului.

Uleiul de motor – care este rolul acestuia?

In timpul procesului amplu de functionare a oricarui automobil, in interiorul motorului se desfasoara numeroase actiuni in fiecare minut care fac ca temperatura sa cresca foarte mult. Uleiul prezent are astfel rolul de a atrage si ingloba caldura generata, astfel incat aceasta sa nu ajunga in camera de ardere, evitandu-se supraincalzirea:

  • - Contribuie la functionarea optima a motorului masinii utilizate, prin lubrifierea corespunzatoare in timpul condusului;
  • - Previne acumularea de carbon in interiorul motorului;
  • - Asimileaza reziduurile provenite din activitatea motorului masinii.

Cat de des trebuie schimbat uleiul de motor?

Priveste uleiul pe care il achizitionezi pentru masina ta drept tratamentul de care are nevoie pentru a functiona corespunzator. Nu ai vrea ca acesta sa fie de calitate indoielnica, nu-i asa?

In principiu, uleiul pentru motor trebuie schimbat anual, sau in momentul in care au fost parcursi intre 10.000-15.000 de kilometri, insa exista si exceptii. Si cum nu toti soferii sunt experti sau pasionati de mecanica masinii, echipa Bela Auto a alcatuit un ghid util pentru identificarea momentului cheie in care uleiul pentru motor trebuie schimbat.

3 pasi esentiali pentru a identifica momentul propice schimbarii uleiului de motor

  • 1. Zgomotul motorului: un indicator al pierderii calitatii uleiului este zgomotul deranjant pe care motorul il face in timpul condusului. Din cauza vechimii, uleiul nu mai lubrifieaza si nu mai protejeaza corespunzator componentele motorului, fapt pentru care aceste este mai zgomotos decat de obicei.
  • 2. Consultarea nivelului uleiului: este o practica populara, simpla, de verificare a cantitatii uleiului care a mai ramas. Pe masura ce timpul trece, automobilul consuma o parte din uleiul prezent, determinand si scaderea randamentului furnizat.
  • 3. Verificarea indicatorului prezent pe bordul masinii: majoritatea modelelor moderne de autovehicule au integrat acest indicator, care are rolul de a atentiona soferul in legatura cu schimbarea uleiului.

Pentru detalii legate de stocuri si preturi, te rugam sa ne contactezi folosind unul dintre numelerele de telefon din pagina de contact.