Ne poți contacta la numărul: (0741) 157 515

GENERATOR DE OZON TRIOXY 10

Ozonul este una dintre cele mai puternice substanțe antimicrobiene din lume, distrugând până la 99,9% din pesticide, microorganisme, bacterii si virusuri, datorită capacității sale de oxidare. Este cea mai puter nică dintre toate moleculele disponibile pentru dezinfecție, fiind surclasat doar de Fluor in ceea ce priveste puterea de oxidare. În Statele Unite, ozonul a primit în 1997 clasificarea GRAS (Generally Recognized as Safe), iar în 2001 FDA a aprobat utilizarea ozonului pentru utilizarea în industria alimentară, inclusiv contactul direct cu produsele alimentare.

Ozonul (O3) este o formă alotropă de oxigen (O2), fiind alcătuit din aceiași atomi, dar combinati diferit. Ozonul contine trei atomi de oxigen, în ti mp ce oxigenul contine doar doi atomi. Ozonul are masa moleculara mai mica decat oxigenul, iar atomii sunt aranjati „in lant”.

Producția de ozon are loc în general prin ventilarea descărcărilor electrice de înaltă tensiune în aer sau oxigen pur.

Această radiație afectează o moleculă obișnuită de oxigen care se găsește în atmosferă si care produce împărțirea moleculei și separarea atomului de oxigen liber. Acești atomi se ciocnesc cu alte molecule de oxigen, formând astfel molecule de ozon.